Från teknik till affär
​17 september

Många pratar om AI men få förstår vad det innebär konkret. Samtidigt är det svårt att undgå tekniken då den inkluderas i så många olika produkter, tjänster och lösningar för både konsumenter och företag samt spänner över så många olika forskningsområden.


Vad kan då AI göra för dig och dina kunder och hur säkerställer du att det används på rätt och säkert sätt? Hur ser AI ut i olika verksamheter och hur långt har tekniken kommit? Vilka praktiska och affärsmässiga fördelar finns i att nyttja AI jämfört med teknik som finns idag?

För dig som arbetar strategiskt är det viktigt att förstå hur tekniken förbättrar processer och på vilket sätt AI kan inkluderas i de dagliga rutinerna för att skapa affärsnytta. Genom att använda AI skulle företag och offentliga verksamheter spara mycket pengar.

Dagens industri arrangerar nu AI, en heldagskonferens som ger dig kunskap om vad AI kan tillföra i näringslivet. Du får svaren du behöver för att fatta rätt beslut i syfte att effektivisera och uppnå kostnadsbesparingar samt konkurrensfördelar i din verksamhet.

Dagen bjuder på tre olika branschspår med intressanta expertföreläsningar varvat med case studies inom olika affärsområden där du får insikt i hur andra företag har gått tillväga med implementeringen och vad det har gett för resultat.

Talare

Anders Ygeman

Anders Ygeman

Energi- och digitaliseringsminister
Peter Laurin

Peter Laurin

Senior Vice President and Head of Business Area Managed Services, Ericsson
Daniel Rencrantz

Daniel Rencrantz

enhetschef Innovationsledning, Vinnova
Arti Zeighami

Arti Zeighami

Head of Advanced Analytics & AI, H&M group
Tony Yoh Jansson

Tony Yoh Jansson

Senior Customer Engineer, Google Cloud i Sverige
Åsa Rudström

Åsa Rudström

Forskare, RISE
Ather Gattami

Ather Gattami

Senior Research Expert, RISE AI
Sara Mazur

Sara Mazur

Director Strategic Research, Knut and Alice Wallenberg Foundation
Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Produktägare AI-plattform, Avanza Bank
Salla Franzén

Salla Franzén

Group Chief Data Scientist, SEB
Anna Felländer

Anna Felländer

Co-founder, AI Sustainability Center
Elaine Weidman Grunewald

Elaine Weidman Grunewald

Co-founder, AI Sustainability Center
Mattias Fras

Mattias Fras

Head of AI Strategy & Acceleration, Nordea
Jeanette Nilsson

Jeanette Nilsson

AI Ecosystem Driver, RISE
Stefan Larsson

Stefan Larsson

Head of the Digital Society Program at Fores och Associate Professor på Lunds Universitet
Lisa Lindvall

Lisa Lindvall

CEO, The Fit
Henrik Ståhl

Henrik Ståhl

Domain Lead, AI & Automation, Klarna
Tomas de Souza

Tomas de Souza

Director Innovation Strategy, Bonnier News och dagens moderator
Aneta Vulgarakis Feljan

Aneta Vulgarakis Feljan

Research Leader in Artificial Intelligence, Ericsson
Olle Steffner

Olle Steffner

Director IP Management BillerudKorsnäs
Pontus Herin

Pontus Herin

Dagens moderator för Bank och Finans & Programledare di.tv och reporter Dagens Industri
Info

Datum: 17 september

Tid: ​Registrering från kl 08.30

Var: Vinterträdgården Grand Hôtel, Stockholm

Deltagaravgift

Säkra din plats innan prishöjningen den 23/8.


5.995:- exkl. moms (ordinarie pris 6.195:- exkl. moms) för anställda inom branscherna bank och finans, retail och industri. Till exempel du som CEO, CDO, CTO, Head of Business Development, Director Innovation Strategy, Produktchef, It-ansvarig, AI.


11.995:- exkl. moms (ordinarie pris 12.195:- exkl. moms) för anställda på företag som levererar produkter och tjänster för AI inom branscherna bank och finans, retail och industri.

Dagens program


Du kan sortera programmet efter dagens tre spår, Retail, Bank och Finans och Industri.


Dagens program
tisdag, september 17, 2019
08:30 - 09:00 CEST

Frukost och registrering

09:00 - 09:05 CEST

Moderator Tomas de Souza inleder dagen

09:05 - 09:30 CEST

AI är här - leder vi utveckligen eller blir en följare?

09:30 - 10:00 CEST

Att bygga AI-smarta produkter och tjänster för morgondagens marknad

Ett samhälle som blir alltmer digitaliserat ger nya möjligheter och utmaningar. Om vi inte längre möter varandra i fysiska möten, hur kan vi då fortsätta att förstå hur vi mår och hur vi kan förbättra vardagen för varandra? Framtidsspaningarna varierar stort - hur kan vi bygga etiska och integritetsbevarande lösningar som tillåter kreativitet och uppfinningsrikedom? Vi kommer att knyta ihop forskningsframsteg med nya produkter och tjänster som kan komma att förändra samhället i både stort och smått.

Visa detaljer Gömma detaljer
10:00 - 10:30 CEST

AI - från hype till verklighet

Alla pratar om AI - men vad är det egentligen - bortom hype och buzzwords. Hur sker forskning och utveckling inom AI, hur använder Google AI i sina egna lösningar, hur kommer man igång med AI i sin egen organisation och viktigast av allt - kommer AI stjäla alla våra jobb? En lite läskig blandning av presentation, video och live demo

Visa detaljer Gömma detaljer
10:30 - 11:00 CEST
11:00 - 11:30 CEST

AI för en god användarupplevelse

En smidig användarupplevelse är A och O för Klarna, och en viktig orsak till varför Klarna har tiotals miljoner nöjda användare. Presentationen går igenom detaljerade exempel på varför och hur AI används för vissa kritiska funktioner i Klarnas app.
Henrik Ståhl, Domain Lead, AI & Automation, Klarna

Visa detaljer Gömma detaljer

Artificial Intelligence – hur förhåller vi oss till nya teknologin

Mattias Fras Bank och finans

Artificiell intelligence och machine learning fungerar. Och det implementeras i stor skala på vissa håll. Hur påverkar det oss här och nu? Vilka är utmaningarna? Och hur kan det se ut på sikt? Lyssna på tidiga erfarenheter och spaningar framåt från Nordea. Mattias Fras, Head of AI Strategy & Acceleration Nordea

Visa detaljer Gömma detaljer

Hur excellens ger industrin digitalt försprång

RISE är det svenskt forskningsinstitutet som finns i hela landet och arbetar i alla branscher. Deras uppgift är att stärka svenska näringsliv, genom att tillsammans se till att forskningsresultat kommer praktisk användning, och genom att erbjuda möjligheter att använda testbäddar, certifiera produkter, kalibrering och besiktning. Jeanette och Åsa kommer att ge exempel på hur AI kan stärka konkurrenskraften och bidra till ett hållbart samhälle.

Jeanette Nilsson, AI Ecosystem driver RISE ICT
Åsa Rudström, Forskare RISE

Visa detaljer Gömma detaljer
11:30 - 12:00 CEST

Framtidens online upplevelse skräddarsydd efter konsumenten

Lisa Lindvall Retail

Konsumenter efterfrågar en allt mer skräddarsydd shoppingupplevelse idag. The Fit har utvecklat en mobil kroppsskannerteknik som låter användare spara sin kroppsdata och preferenser till ett digitalt Kropps-ID och nyttja på diverse e-handelsplattformar. Att ge användare bättre guidning med personligt anpassade shoppingupplevelser kommer revolutionera handeln och gynnar både återförsäljare och konsumenter. Det måste ske en förändring i sättet vi arbetar med hållbarhet – där har AI en given plats. Det är genom att demokratisera data som vi förändrar framtidens online-upplevelse.

Lisa Lindvall, CEO The fit

Visa detaljer Gömma detaljer

Avanzas strategi för att möjliggöra innovation med hjälp av AI-teknik

Fredrik Thulin Bank och finans

Tycker du det är svårt att lyckas med att skapa förutsättningar för AI-teknik över en hel utvecklingsorganisation? Jag med! I det här passet kommer jag gå genom de organisatoriska och tekniska förhållningssätten på Avanza Bank för detta intressanta, men samtidigt väldigt svåra, område. Jag kommer dela viktiga beslutspunkter och milstolpar ur ett Avanza-perspektiv men även personliga reflektioner från min vardag kopplat till mitt arbete inom detta område. Detta kommer varvas med konkreta exempel på modeller och funktioner vi redan implementerat. Målet är att inspirera och förhoppningsvis även förse deltagarna med en och annan tankeställare i sin egen AI-resa. Ser fram emot att träffa dig på plats i september! Fredrik Thulin, Produktägare AI-plattform

Visa detaljer Gömma detaljer

Så kan AI effektivisera pappersindustrin

Olle Steffner Industri

AI applikationer används redan idag inom många områden, med transformerande effekter. Vi är bara i början på en accelererande utveckling och vi kan räkna med att all mänsklig verksamhet kommer att beröras och förändras, om än i olika form och vid olika tidpunkter. Hur kommer Massa- och Papperstillverkning att förändras med AI? Står branschen inför disruptiva förändringar? Vad kan vi lära från andra områden? BillerudKorsnäs har sedan 2016 arbetat fokuserat med att identifiera, testa och implementera applikationer av AI, och denna presentation kommer att belysa några av de viktigaste erfarenheterna vi gjort, när ord och visioner skall omsättas till lönsamma och mätbara resultat.

Olle Steffner, Director, IP Management BillerudKorsnäs

Visa detaljer Gömma detaljer
12:00 - 13:00 CEST
13:00 - 13:20 CEST

Kort summering från moderatorerna för de tre spåren Bank och Finans, Retail och Industri. Vilka gemensamma utmaningar och möjligheter finns det?

13:20 - 13:45 CEST

AI for Telecom and Beyond

The combination of billions of connected devices, petaflops of computing resources and advanced communication capabilities that enable real-time interactions is leading to the creation of systems on a scale and complexity level that is beyond the ability of humans to fully comprehend and control.  While artificial intelligence (AI) is certain to play a key role in the creation of next generation systems in a wide variety of industry sectors in the near future, it is particularly relevant in rapidly developing industries such as ICT, manufacturing and transportation.

At Ericsson, we are convinced that the development of AI, which encompasses the fields of machine reasoning and machine learning, will enable the development of zero-touch systems. Such systems will be characterized by the fact that they require no human intervention other than high-level declarative and implementation-independent intents. On the road to zero touch both humans and machines will learn from their interactions. This will build trust and enable the machines to adjust to human intention. This talk will cover different use cases of AI-driven zero-touch automation including examples for telecom and other industries.

 

Aneta Vulgarakis Feljan is a Research Leader in Artificial Intelligence at Ericsson

Programpunkter kommer att hållas på engelska

Visa detaljer Gömma detaljer
13:45 - 14:15 CEST

Arti Zeighami, Head of Advanced Analytics & AI, H&M group

Arti Zeighami, Head of Advanced Analytics & AI, H&M group

Visa detaljer Gömma detaljer
14:15 - 14:45 CEST
14:45 - 15:15 CEST

AI, en nyckel för digital transformation

Industrin står inför en omvälvande digital transformation för att ligga i framkant och vara konkurrenskraftig i framtiden. Denna transformation möjliggörs genom att industrier i ökad utsträckning använder sig av nya transformative teknologier både för att öka effektivitet och flexibilitet men också för att introducera helt nya affärsmodeller eller att möta kundens behov på ett nytt sätt. En av de absolut viktigaste och mest omvälvande teknologierna i detta sammanhang är AI. Med anledning av detta har Knut och Alice Wallenbergs stiftelse initierat WASP, Wallenberg Artificial Intelligence, Autonomous Systems and Software Program. WASP är Sveriges enskilt största forskningsprogram genom tiderna och har som mål att skapa en världsledande plattform för excellent forskning och uppbyggnad av djup teknisk kompetens inom områdena AI, Autonoma System och mjukvara.

Visa detaljer Gömma detaljer
15:15 - 15:45 CEST

AI ethics and sustainability, and avoiding unintended pitfall

AI is rapidly changing the way we work, live, and play, providing immeasurable benefits. Yet AI systems increasingly pose ethical risks that are difficult to predict. The regulatory framework is lagging, and unintended pitfalls due to AI-based decisions are on the rise. Industry professionals, researchers, individuals, policymakers and regulators need to be aware of the ethical and social implications, and every organization should be thinking about how their use of data and AI may impact society.

Programpunkten hålls på engelska

Visa detaljer Gömma detaljer
15:45 - 16:15 CEST

Vad är nästa steg? Ett samtal om trender, framtid och utveckling

Ather Gattami, AI Podden, AI Ecosystem driver RISE ICT
Stefan Larsson, Lunds Universitet, Tankesmedjan Fores
Peter Laurin, Senior Vice President and Head of Business Area Managed Services, Ericsson
Daniel Rencrantz, enhetschef Innovationsledning Vinnova
Anna Felländer, Co-founder, AI Sustainability Center

Visa detaljer Gömma detaljer
16:10 - 17:00 CEST

Di:s nätverksmingel

16:15 - 16:20 CEST

Moderator Tomas de Souza sammanfattar och avslutar dagen

16:20 - 17:00 CEST

After conference – nätverksmingel

08:30 - 09:00 CEST

Frukost och registrering

09:00 - 09:05 CEST

Moderator Tomas de Souza inleder dagen

09:05 - 09:30 CEST

AI är här - leder vi utveckligen eller blir en följare?

09:30 - 10:00 CEST

Att bygga AI-smarta produkter och tjänster för morgondagens marknad

Ett samhälle som blir alltmer digitaliserat ger nya möjligheter och utmaningar. Om vi inte längre möter varandra i fysiska möten, hur kan vi då fortsätta att förstå hur vi mår och hur vi kan förbättra vardagen för varandra? Framtidsspaningarna varierar stort - hur kan vi bygga etiska och integritetsbevarande lösningar som tillåter kreativitet och uppfinningsrikedom? Vi kommer att knyta ihop forskningsframsteg med nya produkter och tjänster som kan komma att förändra samhället i både stort och smått.

Visa detaljer Gömma detaljer
10:00 - 10:30 CEST

AI - från hype till verklighet

Alla pratar om AI - men vad är det egentligen - bortom hype och buzzwords. Hur sker forskning och utveckling inom AI, hur använder Google AI i sina egna lösningar, hur kommer man igång med AI i sin egen organisation och viktigast av allt - kommer AI stjäla alla våra jobb? En lite läskig blandning av presentation, video och live demo

Visa detaljer Gömma detaljer
10:30 - 11:00 CEST
11:00 - 11:30 CEST

AI för en god användarupplevelse

En smidig användarupplevelse är A och O för Klarna, och en viktig orsak till varför Klarna har tiotals miljoner nöjda användare. Presentationen går igenom detaljerade exempel på varför och hur AI används för vissa kritiska funktioner i Klarnas app.
Henrik Ståhl, Domain Lead, AI & Automation, Klarna

Visa detaljer Gömma detaljer

Artificial Intelligence – hur förhåller vi oss till nya teknologin

Mattias Fras Bank och finans

Artificiell intelligence och machine learning fungerar. Och det implementeras i stor skala på vissa håll. Hur påverkar det oss här och nu? Vilka är utmaningarna? Och hur kan det se ut på sikt? Lyssna på tidiga erfarenheter och spaningar framåt från Nordea. Mattias Fras, Head of AI Strategy & Acceleration Nordea

Visa detaljer Gömma detaljer

Hur excellens ger industrin digitalt försprång

RISE är det svenskt forskningsinstitutet som finns i hela landet och arbetar i alla branscher. Deras uppgift är att stärka svenska näringsliv, genom att tillsammans se till att forskningsresultat kommer praktisk användning, och genom att erbjuda möjligheter att använda testbäddar, certifiera produkter, kalibrering och besiktning. Jeanette och Åsa kommer att ge exempel på hur AI kan stärka konkurrenskraften och bidra till ett hållbart samhälle.

Jeanette Nilsson, AI Ecosystem driver RISE ICT
Åsa Rudström, Forskare RISE

Visa detaljer Gömma detaljer
11:30 - 12:00 CEST

Framtidens online upplevelse skräddarsydd efter konsumenten

Lisa Lindvall Retail

Konsumenter efterfrågar en allt mer skräddarsydd shoppingupplevelse idag. The Fit har utvecklat en mobil kroppsskannerteknik som låter användare spara sin kroppsdata och preferenser till ett digitalt Kropps-ID och nyttja på diverse e-handelsplattformar. Att ge användare bättre guidning med personligt anpassade shoppingupplevelser kommer revolutionera handeln och gynnar både återförsäljare och konsumenter. Det måste ske en förändring i sättet vi arbetar med hållbarhet – där har AI en given plats. Det är genom att demokratisera data som vi förändrar framtidens online-upplevelse.

Lisa Lindvall, CEO The fit

Visa detaljer Gömma detaljer

Avanzas strategi för att möjliggöra innovation med hjälp av AI-teknik

Fredrik Thulin Bank och finans

Tycker du det är svårt att lyckas med att skapa förutsättningar för AI-teknik över en hel utvecklingsorganisation? Jag med! I det här passet kommer jag gå genom de organisatoriska och tekniska förhållningssätten på Avanza Bank för detta intressanta, men samtidigt väldigt svåra, område. Jag kommer dela viktiga beslutspunkter och milstolpar ur ett Avanza-perspektiv men även personliga reflektioner från min vardag kopplat till mitt arbete inom detta område. Detta kommer varvas med konkreta exempel på modeller och funktioner vi redan implementerat. Målet är att inspirera och förhoppningsvis även förse deltagarna med en och annan tankeställare i sin egen AI-resa. Ser fram emot att träffa dig på plats i september! Fredrik Thulin, Produktägare AI-plattform

Visa detaljer Gömma detaljer

Så kan AI effektivisera pappersindustrin

Olle Steffner Industri

AI applikationer används redan idag inom många områden, med transformerande effekter. Vi är bara i början på en accelererande utveckling och vi kan räkna med att all mänsklig verksamhet kommer att beröras och förändras, om än i olika form och vid olika tidpunkter. Hur kommer Massa- och Papperstillverkning att förändras med AI? Står branschen inför disruptiva förändringar? Vad kan vi lära från andra områden? BillerudKorsnäs har sedan 2016 arbetat fokuserat med att identifiera, testa och implementera applikationer av AI, och denna presentation kommer att belysa några av de viktigaste erfarenheterna vi gjort, när ord och visioner skall omsättas till lönsamma och mätbara resultat.

Olle Steffner, Director, IP Management BillerudKorsnäs

Visa detaljer Gömma detaljer
12:00 - 13:00 CEST
13:00 - 13:20 CEST

Kort summering från moderatorerna för de tre spåren Bank och Finans, Retail och Industri. Vilka gemensamma utmaningar och möjligheter finns det?

13:20 - 13:45 CEST

AI for Telecom and Beyond

The combination of billions of connected devices, petaflops of computing resources and advanced communication capabilities that enable real-time interactions is leading to the creation of systems on a scale and complexity level that is beyond the ability of humans to fully comprehend and control.  While artificial intelligence (AI) is certain to play a key role in the creation of next generation systems in a wide variety of industry sectors in the near future, it is particularly relevant in rapidly developing industries such as ICT, manufacturing and transportation.

At Ericsson, we are convinced that the development of AI, which encompasses the fields of machine reasoning and machine learning, will enable the development of zero-touch systems. Such systems will be characterized by the fact that they require no human intervention other than high-level declarative and implementation-independent intents. On the road to zero touch both humans and machines will learn from their interactions. This will build trust and enable the machines to adjust to human intention. This talk will cover different use cases of AI-driven zero-touch automation including examples for telecom and other industries.

 

Aneta Vulgarakis Feljan is a Research Leader in Artificial Intelligence at Ericsson

Programpunkter kommer att hållas på engelska

Visa detaljer Gömma detaljer
13:45 - 14:15 CEST

Arti Zeighami, Head of Advanced Analytics & AI, H&M group

Arti Zeighami, Head of Advanced Analytics & AI, H&M group

Visa detaljer Gömma detaljer
14:15 - 14:45 CEST
14:45 - 15:15 CEST

AI, en nyckel för digital transformation

Industrin står inför en omvälvande digital transformation för att ligga i framkant och vara konkurrenskraftig i framtiden. Denna transformation möjliggörs genom att industrier i ökad utsträckning använder sig av nya transformative teknologier både för att öka effektivitet och flexibilitet men också för att introducera helt nya affärsmodeller eller att möta kundens behov på ett nytt sätt. En av de absolut viktigaste och mest omvälvande teknologierna i detta sammanhang är AI. Med anledning av detta har Knut och Alice Wallenbergs stiftelse initierat WASP, Wallenberg Artificial Intelligence, Autonomous Systems and Software Program. WASP är Sveriges enskilt största forskningsprogram genom tiderna och har som mål att skapa en världsledande plattform för excellent forskning och uppbyggnad av djup teknisk kompetens inom områdena AI, Autonoma System och mjukvara.

Visa detaljer Gömma detaljer
15:15 - 15:45 CEST

AI ethics and sustainability, and avoiding unintended pitfall

AI is rapidly changing the way we work, live, and play, providing immeasurable benefits. Yet AI systems increasingly pose ethical risks that are difficult to predict. The regulatory framework is lagging, and unintended pitfalls due to AI-based decisions are on the rise. Industry professionals, researchers, individuals, policymakers and regulators need to be aware of the ethical and social implications, and every organization should be thinking about how their use of data and AI may impact society.

Programpunkten hålls på engelska

Visa detaljer Gömma detaljer
15:45 - 16:15 CEST

Vad är nästa steg? Ett samtal om trender, framtid och utveckling

Ather Gattami, AI Podden, AI Ecosystem driver RISE ICT
Stefan Larsson, Lunds Universitet, Tankesmedjan Fores
Peter Laurin, Senior Vice President and Head of Business Area Managed Services, Ericsson
Daniel Rencrantz, enhetschef Innovationsledning Vinnova
Anna Felländer, Co-founder, AI Sustainability Center

Visa detaljer Gömma detaljer
16:10 - 17:00 CEST

Di:s nätverksmingel

16:15 - 16:20 CEST

Moderator Tomas de Souza sammanfattar och avslutar dagen

16:20 - 17:00 CEST

After conference – nätverksmingel

Kontakta oss

Image

Kristina Landeström

Projektledare

kristina.landestrom@bonniernews.se

+46 76 545 62 65

Image

Mathias Ekstrand

Partneransvarig

mathias.ekstrand@di.se

+46 70 161 58 85

Image

Inna Erngren Suwareh

Deltagaransvarig

inna.erngren@di.se

+46 72 209 63 27

Grand Hotel Vinterträdgården
Stallgatan 4, Stockholm, Sweden